HJF logo
This residential project for Barratt Homes, on the site of a former builders' merchant, carefully places two new apartment buildings into a sensitive context. Each of the two blocks responds differently to its setting; the front block continues and terminates an existing terrace sequence, with a strong rhythm to the streetscape, while the rear block is more horizontal in feel. The scheme as a whole is designed to be restrained when seen in context, but to provide interest and delight on closer inspection. This achieved through a palette of different but complimentary brick types, coursing, pointing and patterns, as well as carefully detailed balconies, deep reveals and roof profiles. The scheme has been well received by the Local Authority, and is due to receive consent in Spring 2011, with a start on site shortly after.
battersea
battersea battersea battersea